Doelstelling

Als bestuur van de Dag van Leeuwen organiseren we sinds 1997 jaar al de Dag van Leeuwen en Wiellawaai. Een evenement dat ieder jaar in het eerste weekend van juli tot stand wordt gebracht. Dit evenement trekt in totaal voor het hele weekend ruim meer dan 10.000 bezoekers. Dit zijn veelal inwoners van gemeente West Maas & Waal. Onze hoofdlocatie is sinds het begin al ‘De Wiel’ aan de Wielstraat.

Het doel is het organiseren van een laagdrempelig en toegankelijk muziekweekend en straatfestival voor een zo breed mogelijk publiek uit Beneden-Leeuwen en omstreken. Dit kan alleen samen met lokale ondernemers en verenigingen. De Dag van Leeuwen bestaat niet zonder vrijwilligers, vrijwilligers komen dan ook uit het verenigingsleven van Beneden-Leeuwen, waarbij een aantal vrijwilligers betrokken zijn vanaf de start in 1997.

De organisatie van de Dag van Leeuwen biedt verder een platform aan verenigingen die zichzelf willen presenteren. Dit ter bevordering van de sociale leefbaarheid in ons dorp. Wij zorgen daarbij voor de nodige faciliteiten.