Buikschuiven

19e editie Buikschuifkampioenschappen

Traditiegetrouw vormt het buikschuifkampioenschap één van de spectaculaire hoogtepunten tijdens de Dag van Leeuwen.

Een ferme aanloop, goede afzet en daarna zo snel mogelijk naar de bel glijden over de schuifbaan is het recept voor een hele goeie tijd.
2018-Buikschuiven-IMGP8557
Men kan deelnemen in een viertal categorieën: mannen, vrouwen, jongens en meisjes. In iedere categorie wordt zowel een teamtitel als individuele titel vergeven. Er wordt geschoven in de categorieën Senioren (14+) en Junioren.
Een buikschuifteam bestaat uit vier personen. Voor de teamprestatie worden alle beste tijden van de teamleden bij elkaar opgeteld. Het team dat dan de snelste tijd heeft, wint de titel Maas & Waalse Buikschuifkampioenschappen 2018. Vrienden, families, buren en buurten, iedereen kan een team formeren en meedoen.

Maar het gaat natuurlijk niet om het winnen, maar vooral om de gezelligheid bij het buikschuiven.
Het buikschuifspektakel duurt van 12.00 tot 17.00 uur en belooft wederom een sensationeel schouwspel te worden, natuurlijk voorzien van live commentaar.

Al enkele jaren ligt de buikschuifbaan in de Sportlaan waar ook douche- en kleedvoorzieningen voor de deelnemers zijn gecreëerd. Het is aan te raden waterschoenen of sportsokken te dragen.

Inschrijven voor de buikschuifkampioenschappen kan via de inschrijfpagina op deze site.
Gelet op het aantal deelnemers/teams vorig jaar, is het aan te raden op tijd in te schrijven.
KORTOM SCHRIJF JE IN EN SCHUIF MEE !!!!
2018-Buikschuiven-IMGP8596