Buikschuiven

18e editie Buikschuifkampioenschappen

2018-Buikschuiven-web
Traditiegetrouw vormt het buikschuifkampioenschap één van de spectaculaire hoogtepunten tijdens de Dag van Leeuwen.
De deelnemers van vorig jaar waren zeer enthousiast over de nieuwe baan, die onder leiding van Peter Hol is gemaakt. Mede door de vele publiciteit tijdens de nominatie voor de Koningspelen is het buikschuiven steeds populairder geworden en wordt de baan ook op andere plaatsen in Nederland uitgetest.
Een ferme aanloop, goede afzet en daarna zo snel mogelijk naar de bel glijden over de schuifbaan is het recept voor een hele goeie tijd.
2018-Buikschuiven-IMGP8557
Men kan deelnemen in een viertal categorieën: mannen, vrouwen, jongens en meisjes. In iedere categorie wordt zowel een teamtitel als individuele titel vergeven. Er wordt geschoven in de categorieën Senioren (14+) en Junioren.
Een buikschuifteam bestaat uit vier personen. Voor de teamprestatie worden alle beste tijden van de teamleden bij elkaar opgeteld. Het team dat dan de snelste tijd heeft, wint de titel Maas & Waalse Buikschuifkampioenschappen 2018. Vrienden, families, buren en buurten, iedereen kan een team formeren en meedoen.

Ook dit jaar zijn er weer mooie geldprijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door hoofdsponsor Clever Fit Sportcentrum in Beneden-Leeuwen en Stichting Dag van Leeuwen.
De snelste drie schuivers winnen achtereenvolgens € 50,00, € 30,00 en € 20,00. Voor het winnende team is er een hoofdprijs van € 75,00, voor de tweede plek een prijs van € 50,00 en voor de derde plek een prijs van € 30,00. Bij de junioren zijn er ook geldprijzen te winnen: € 40,00 voor het winnende team en € 20,00 voor de snelste schuiver. Daarnaast krijgt ieder deelnemend team een stapel consumptiepunten.
2018-Buikschuiven-IMGP8722
Maar het gaat natuurlijk niet om het winnen, maar vooral om de gezelligheid bij het buikschuiven.
Het buikschuifspektakel duurt van 12.00 tot 17.00 uur en belooft wederom een sensationeel schouwspel te worden, natuurlijk voorzien van live commentaar.

Al enkele jaren ligt de buikschuifbaan in de Sportlaan waar ook douche- en kleedvoorzieningen voor de deelnemers zijn gecreëerd. Het is aan te raden waterschoenen of sportsokken te dragen.

Inschrijven voor de buikschuifkampioenschappen kan via de inschrijfpagina op deze site.
Gelet op het aantal deelnemers/teams vorig jaar, is het aan te raden op tijd in te schrijven.
KORTOM SCHRIJF JE IN EN SCHUIF MEE !!!!
2018-Buikschuiven-IMGP8596