Lauwe gaat los tijdens feestweekend

Nog enkele weken te gaan en het feest barst los. Van een kleine braderie met één muziekpodium is het evenement uitgegroeid tot een driedaags feestweekend, welke niet meer weg te denken is van de Maas en Waalse evenementenagenda.
2018-web-IMGP7142
Het Wiellawaai programma begint op vrijdagavond 29 juni in de feesttent op “de Wiel”, waarbij de volgende artiesten: VJ Mellow Mels, WC Experience, Beatcrocks en Mental Theo de avond tot één grote happening zullen maken. Aanvang van de avond is 20.00 uur.
Op zaterdagmiddag 30 juni is er weer een Kindermiddag, welke mede mogelijk is gemaakt door de Waal Autogroep. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen de kinderen dansen, zingen en springen op de muziek die DJ Mike voor hun gaat draaien. Rond 14.30 uur zullen de tweeling Mylène en Rosanne de kinderen vermaken met een fantastisch optreden, gevolgd door een optreden van Dansschool “Just Dance”, onder leiding van Miranda Budde.

Ook staan er diverse springkussens in de tent opgesteld en kunnen de kinderen door Sandra geschminkt worden.
Deze Kindermiddag is voor iedereen toegankelijk en de entree is GRATIS.
2017-Kidsmiddag-DVL-IMGP4627
DJ Mike opent om 20.00 uur de zaterdagavond, gevolgd door coverband This is Beethoven met een geweldige Led-show. Halverwege de avond maakt John de Bever zijn opwachting. Volkszanger Frans Bauer neemt de afsluiting voor zijn rekening, met een optreden dat garant staat voor onvervalst Hollandse polonaises, inhakers en meedeiners.
Kaarten voor beide avonden zijn te koop bij de voorverkoopadressen en online.

Zondag 1 juli tijdens de “Dag van Leeuwen”, kan iedereen genieten van het Lauws Mertje met zo’n tweehonderd kramen die uitgestald staan door de Zandstraat, Sportlaan en Wielstraat voorzien van de leukste spullen.
2018-web-IMGP8347
Gezellige terrasjes, drankcaroussels, foodwagens en muziekpodia zullen langs de route niet ontbreken. Straattheater is er volop aanwezig en met allerhande gekkigheden dragen zij zeker bij aan het unieke karakter van de “Dag van Leeuwen”.
In de Sportlaan staat de buikschuifbaan opgesteld waar men een gooi kan doen naar de titel Buikschuifkampioen 2018.
In de Molenlaan zullen bijzondere auto’s staan van de Oldtimerclub en in de Zandstraat is er een Kunstplein. Daarnaast kan de wat oudere jeugd op het Dorpsplein gebruik maken van The Striker en de bungeetrampoline.
2018-web-IMGP1318-DagVanLeeuwen-2014
Dweilorkesten zullen een vrolijke noot voor iedereen spelen.
Op “de Wiel” is er een Kinderplein gecreëerd met verschillende springkussens en allerlei andere attracties.
2017-Kidsmiddag-DVL-IMGP4654
Ook Joris de Ballonnenclown is van de partij.
Aan het einde van de middag zorgen in de feesttent op “de Wiel” Dj Mike, coverband Slamm en John West voor de nodige gezelligheid en gaan zij het geweldige weekend afsluiten.
De “Dag van Leeuwen” begint om 11.00 uur en de toegang is GRATIS.
2018-web-IMGP8740