Frans Bauer

Frans Bauer, een bescheiden Brabander uit Fijnaart, die is uitgegroeid tot een van de populairste volkszangers van Nederland, is dit jaar aanwezig tijdens “Wiellawaai”.
Frans Bauer wordt in 1973 geboren in Roosendaal. Als klein jongetje wil hij maar één ding: zanger worden. Als hij negen jaar is, brengt hij zelf zijn eerste single uit in een oplage van 500 stuks. Twee jaar later begint hij zanglessen te nemen en treedt hij vervolgens regelmatig op als voorprogramma van bekende artiesten als Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt Frans Bauer elk jaar een single uit in eigen beheer, waar hij persoonlijk mee langs de deuren gaat. Op die manier bouwt hij een trouwe groep fans op. Hij krijgt landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love.
In 1992 lanceert Frans Bauer samen met Emile Hartkamp zijn debuutalbum 'Op weg naar het geluk'. Toch duurt het nog twee jaar, mede dankzij nationale radiozenders die weigeren zijn muziek te draaien, voor Bauer zijn eerste hit scoort met 'Als Sterren aan de hemel staan'.

Begin 1995 organiseert Frans Bauer voor het eerst een reeks concerten door Nederland. In datzelfde jaar wordt hij onderscheiden met de Zilveren Harp. De tour 'Live in Concert' werd een succes en krijgt in 1996 en '97 een vervolg.
Met het Duitstalige Schlageralbum 'Weil ich dich liebe' verovert Frans Bauer in 1997 ook de Duitse markt. In datzelfde jaar neemt hij ook een duet op met Marianne Weber. 'De regenboog' wordt een nummer 1-hit in Nederland.
In maart 1998 gaf Frans Bauer zijn eerste reeks concerten in Ahoy Rotterdam. Platenmaatschappijen hadden miljoenen over voor een contract. In 2003 was de realitysoap De Bauers over het gezinsleven van Frans Bauer en zijn vrouw Mariska een veelbekeken televisieprogramma. Het programma won de Gouden Televizier-Ring 2004.
Ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix, op 30 april 2005, zong Frans Bauer voor haar een speciaal Emile Hartkamp geschreven lied, “Nederland mijn Vaderland”.
Voor december 2006 stonden een 15-tal concerten in Ahoy gepland, welke echter uitgesteld moesten worden. Reden hiervoor was de vondst van een poliep op zijn stembanden, waaraan Frans Bauer zo snel mogelijk geopereerd moest worden. De uitgestelde concerten hebben in april en mei 2007 plaatsgevonden.
In december 2007 gaf hij een serie van achttien concerten in Ahoy Rotterdam, waaronder drie speciale kerstconcerten. In januari 2008 stond hij in het Antwerpse Sportpaleis. In 2008 maakte Frans Bauer zijn comeback in Duitsland met zijn album “ Schön war die Zeit” en een tv-optreden in Das Herbstfest der Volksmusik.
In 2008 was bij de TROS de eerste aflevering te zien van de realitysoap Frans & Marianne. In deze soap was de hernieuwde samenwerking tussen Bauer en Marianne Weber te zien. In december 2008 gaf het duo een reeks eenmalige concerten in Ahoy'.
Tussen 2009 en 2012 is hij veel aanwezig op de tv. De zanger is onder andere te zien als presentator in Bananensplit, speelt een gastrol in de film ‘Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot’, vertolkt de stem van Viking Ulme in voor de film ‘Wickie de Viking’ en presenteert Frans het programma ‘Vive La Frans’.
In 2014 stond Frans Bauer vier avonden in de ArenA tijdens Toppers in concert 2014. Sinds 2015 heeft Frans Bauer een vlog op YouTube waarop hij mensen wekelijks laat meekijken in zijn eigen leven, bijvoorbeeld tijdens optredens,.
In oktober 2017 won Frans Bauer een BUMA NL Award voor zijn album "Geluk, Hoop & Liefde".
Ongedwongen vermaak van Nederlandse bodem! Een optreden van Frans Bauer is veel meer dan een aaneenschakeling van de vele hits uit zijn gigantische repertoire. De ongekend populaire troubadour vermaakt zijn publiek op een manier zoals alleen hij dat kan. Wilt u dit meemaken kom dan op zaterdag 30 juni naar de tent op ‘de Wiel” te Beneden-Leeuwen.

www.fransbauer.nl/